Proprietăți și calități nutriționale ale laptelui de măgăriță

Principalele proprietăți

  • Laptele de măgăriță este similar cu laptele uman în ceea ce privește profilul proteic și conținutul de lactoză
  • Conținutul ridicat de lizozim favorizează acțiunea selectivă împotriva agenților patogeni
  • Conținutul de minerale și vitamine oferă acestui lapte proprietăți excelente
  • Laptele de măgăriță este utilizat cu succes în dieta copiilor cu alergie la proteine ​​din lapte de vacă
  • Laptele are avantaje pentru persoanele în vârstă și pentru persoanele care au nevoie să piardă în greutate.

 

În ultimele decenii, a existat un interes nou pentru laptele de măgăriță de către comunitatea științifică implicată în recuperarea biodiversității, în salvarea unor rase de măgari care au devenit aproape dispăruți și în redescoperirea laptelui de măgăriță. În plus, datorită creșterii alergiilor alimentare, atenția s-a concentrat asupra necesității unui lapte „natural” cu un gust bun, care ar putea fi utilizat în anumite boli din copilărie, cum ar fi alergia la alergia la proteine ​​din lapte de vacă (CMPA).

Laptele de măgăriță este foarte asemănător laptelui matern, în special în ceea ce privește profilul proteic și conținutul de lactoză, ceea ce mărește gustul, stimulează absorbția intestinală a calciului și oferă astfel un substrat excelent pentru dezvoltarea florei enterice. Conținutul ridicat de lizozimă din acest lapte favorizează acțiunea selectivă împotriva microorganismelor patogene.

În plus, conținutul mineral (cum ar fi calciu) și vitaminele liposolubile îl fac un produs excelent de nutriție. Un proiect care vizează crearea unui lanț de aprovizionare cu lapte de măgăriță din rasa nativă Amiata a fost recent dezvoltat în Italia centrală (Toscana). În această lucrare, caracteristicile nutriționale și nutraceutice ale laptelui de măgăriță sunt analizate în detaliu. În plus, unele dintre beneficiile utilizării  laptelui de măgăriță au fost descrise pe scurt: în dieta copiilor cu CMPA, în alimentația persoanelor în vârstă și a persoanelor care au nevoie să piardă în greutate datorită conținutului scăzut de grăsimi și a contribuției cu omega 3.

Facebook
WhatsApp
LinkedIn
Email

Descopera gama de produse

Descoperiti laptele de magarita Yha by Ferma Magaritelor.

Ia legatura cu noi

Solicita oferta personalizata