Laptele de măgariță următorul trend în nutriție?

Ca expert în nutriție, mă concentrez pe cele mai recente tendințe și produse alimentare și din când în când, ceva mă face să mă gândesc, Hmmm, la laptele de măgariță . Da, ai citit corect, lapte de la măgariță.

Care este opinia mea? Sincer, nu am gustat niciodată lapte de măgariță , sau produse din lapte de măgariță , până de curând. Așa că am făcut o mică investigație. Iată câteva lucruri interesante pe care le-am învățat.

Este o tendință foarte veche

Există mărturi ale lui Hippocrates, tatăl medicinei, care preamărea virtuțile laptelui de măgariță. Există, de asemenea, înregistrări ale popularității sale în Roma antică cum că a fost folosit din punct de vedere medical în Franța până în secolul al XX-lea. Cu alte cuvinte, consumul de lapte de măgariță nu este fără precedent.

Este diferit din punct de vedere nutrițional față de laptele de vacă

În comparație cu alte tipuri de lapte de origine animală, laptele de măgăriță este de fapt cel mai apropiat de laptele matern uman, bazat pe nivelul pH-ului și al valorii nutriționale. Acesta conține, de asemenea, mai puține grăsimi totale decât laptele de vacă și conține mai mulți acizi grași omega-3 cu proprietăți antiinflamatori. Substanțele naturale din laptele de măgăriță s-au dovedit a spori imunitatea, care poate fi utilă persoanelor cu afecțiuni cum ar fi astmul, eczema sau psoriazisul.

Există cercetări privind beneficiile sale

S-au găsit de fapt o grămadă de studii în arhiva Bibliotecii Naționale de Medicină referitoare la laptele de măgăriță. Unul, publicat în revista Current Pharmaceutical Design, a concluzionat că laptele de măgăriță ar putea ajuta la prevenirea întăririi arterelor, datorită capacității sale de a dilata vasele de sânge. Un alt studiu, realizat de revista Food Science, a considerat laptele de măgăriță un „pharmafood” pentru proprietățile sale nutriționale, nutraceutice și funcționale. După testarea produsului, acești cercetători au concluzionat că, deși laptele de măgăriță conține o cantitate mare de lactoză, atunci când este fermentat în iaurt, este o opțiune viabilă pentru persoanele cu intoleranță la lactoză sau lapte de vacă.

Oamenii îl beau deja! Deși poate părea ciudat pentru mulți dintre noi, realitatea este că oamenii din întreaga lume profită de acest lapte și de beneficiile sale. De exemplu, în 2011, BBC a raportat că mai mult de 50% din laptele de măgăriță produs într-o fermă din afara Bolognei, Italia, este vândut unităților pediatrice pentru copiii care nu pot consuma lapte de vacă. Să nu mai vorbim, probabil că are un gust mai bun decât alte tipuri de lapte; mulți oameni spun că este inodor și textura seamănă cu laptele de vacă cu conținut scăzut de grăsimi.

Face parte și dintr-o mare tendință de frumusețe

În căutările mele, am dat peste o serie de produse de îngrijire a pielii cu lapte de măgăriță ca ingredient de top. De asemenea, am citit pe diferite forumuri de îngrijire a pielii că mulți oameni au văzut îmbunătățiri pozitive  după trecerea la săpun de lapte de măgăriță , problemele cauzate de eczema și pielea sensibilă fiind substanțial ameliorate . Și încă o dată, am descoperit că beneficiile acestui produs nu este o noutate; există chiar rapoarte despre scăldarea Cleopatrei în lapte de măgăriță  pentru a-și menține pielea tânără.

Probabil vom vedea mai multe produse, dar vor fi scumpe

Judecând din cele 279.000 de rezultate pe Google când am căutat „lapte  de măgăriță”, cred că este o certitudine sa spun că acest produs  va continua să câștige tot mai multă popularitate. Cu toate acestea, măgărițele nu produc atât de mult lapte ca și vacile. De fapt, este nevoie de 1-2 măgărițe pentru a produce un 1 litru de lapte. Acesta este motivul principal pentru care brânza obținută din lapte de măgăriță  costă 1.000 de euro per kilogram. Așadar, oferta limitată plus toate aceste beneficii în sănătate va însemna probabil un preț mai mare pentru consumatori.

Facebook
WhatsApp
LinkedIn
Email

Descopera gama de produse

Descoperiti laptele de magarita Yha by Ferma Magaritelor.

Ia legatura cu noi

Solicita oferta personalizata