Laptele de măgăriță, ajută copiii cu alergii la lapte

Laptele de măgăriță se dovedește a fi o alternativă viabilă pentru copiii mici și sugari în Italia care suferă de alergii la laptele de vacă.

Mai mult de 50% din ceea ce produce ferma este vândut direct unităților pediatrice din regiune. Doctorul Giovanna Monti, pediatru la conducerea unității de alergie al spitalului St Anna din Torino, a studiat efectele laptelui de măgăriță asupra copiilor și copiilor din 2004.

„Folosim acest lapte mai ales pentru copiii alergici la anumite proteine ​​din laptele de vaca”, a declarat ea pentru programul de verificare a sănătății al BBC World Service. Aceste proteine ​​sunt adesea prezente si in laptele matern.

Mai bine decât soia

„Acest lapte este foarte asemănător cu laptele uman”, explică dr. Monti și are multe beneficii. Cu un conținut scăzut de grăsimi saturate și niveluri ridicate de omega trei și șase – nutrienții găsiți în peștii grași – poate ajuta la scăderea colesterolului. De asemenea, are un nivel ridicat de calciu – deosebit de important pentru copiii mici – și conține enzima Lysozeme, care este anti-bacteriană și poate proteja împotriva infecțiilor intestinale. Deși are suficientă cantitate de calorii pentru a alimenta un nou-născut, doctorul Monti se așteaptă ca acesta să devină cu ușurință un înlocuitor  în viitorul apropiat.

Alergiile sunt în prezent în creștere în țările industrializate, iar intoleranța la lactoză este deosebit de ridicată în sudul Europei și Italia în special. În timp ce capra și laptele de oaie au fost alternative tradiționale, ele nu pot fi folosite în aproximativ 90% din cazurile de alergii la lapte de vacă, deoarece alergenii sunt aceiași. Laptele de soia a fost, de asemenea, o alternativă obișnuită, dar alergiile de soia cresc printre copii, așa că dr. Monti și colegii ei au văzut în mod natural direcția față de laptele de măgăriță.

Veche alternativă

Utilizarea laptelui de măgăriță este departe de a fi un mod modern. Grecii antici si-au hrănit copiii lor, în timp ce povestirile din vremea romanilor spun despre laptele de măgăriță că era folosit ca un produs cosmetic pentru a înmuia pielea. Legenda spune că Cleopatra s-a scăldat, de asemenea in lapte de măgăriță pentru a-și spori frumusețea. Până în secolul al XIX-lea, în Marea Britanie, laptele de măgăriță a fost vândut pe scară largă ca o alternativă la laptele matern. Cu toate acestea, laptele de măgăriță nu este atât de ușor de produs, explică Davide Borghi, care conduce ferma de măgari pe dealurile Montebaducco.

„Vacile au fost crescute ca mașini de producere a laptelui”, spune el, „dar măgarii nu au fost crescuți în acest fel, de aceea este mult mai dificil pentru ei să producă mult lapte”.

O măgăriță produce doar aproximativ un litru pe zi pe animal – o vacă poate produce mai mult de 10 ori. Mai mult, o măgăriță poate fi mulsă timp de șase luni de la producerea unui mânz, doar atunci când mânzul este aproape.

Domnul Borghi recunoaște că aceste limitări înseamnă că laptele de măgăriță o să rămână un produs de sănătate de nișă.

Facebook
WhatsApp
LinkedIn
Email

Descopera gama de produse

Descoperiti laptele de magarita Yha by Ferma Magaritelor.

Ia legatura cu noi

Solicita oferta personalizata